sobota 30. října 2010

Říjen

Říjen byl povalovací, procházkový a přípravný:o).

Povalovací – poměrně dost pršelo a to především o více či méně volných víkendech – jak jinak...

Procházkový – když už konečně přestalo pršet, šli jsme se projít na známá (např. Bondi Beach, Vaucluse, Watsons Bay atd.) i méně známá místa (např. Botany Bay Park, který je kousek od letiště, a tak se tu dají poměrně dobře pozorovat letadla:o). Zjistili jsme, že co se týče Sydney, tak už tu máme prolezlý a prozkoumaný asi každý kout:o)...A proto je načase, pomalu se připravovat na náš velký výlet „Around Australia“:o).

Přípravný – pro uskutečnění plánovaného výletu potřebujeme turistická víza, a tak jsem tedy skončila se školou a začala se zařizováním potřebných papírů, potvrzení a jiných pitomin (a jako že jich nebylo nejmíň), zatímco Pepa začal s přípravou našeho Pajera. Chystali jsme se také na příjezd našich přátel z Čech – konečně se někdo za námi přijel taky podívat:o). Víťa přiletěl 31.10. a Eva&Jirka 2.11. Všichni tu stráví téměř tři týdny. Společně se vydáme směr Canberra a Snowy Mountains. Víťa pak vyrazí na Tasmánii a nenechá si ujít ani Uluru:o) – tam se taky těším:o). My a Eva&Jirka poletíme do Perthu a při zpáteční cestě zavítáme i do Melbourne.

Co se týče výletování, tak:

10.10. jsme jeli na Cronulla Beach společně s Marošem, Lubicí, Martinem a Soňou. Maroš si totiž také pořídil Pajero:o), a tak jsme ho jeli projet na písečné duny:o), které jsou kousek odsud...



23.10. jsme lodí jeli na Manly. Je to jedna z nejhezčích projížděk po harbouru, protože je po cestě parádně vidět opera, most i město:o)..Na Manly jsme navštívili Oceanworld, kde se nám ale nelíbilo tak, jako v Aquarium (viz výše), a tak jsme tam moc dlouho nepobyli. Po prohlídce jsme ještě šli na Shelly Beach, kde jsem poprvé po zimě vlezla do vody:o).


4 komentáře:

  1. Ahoj zdraví pravidelná čtenářka blogů o Austrálii. Taky se tam chystám, tak si blogy ráda pročítám. Vy si to tam super užíváte naplno!
    To je skvělý!
    Jak pokračuje vaše cesta? Už jste dlouho nic nenapsali?
    Snad se máte fajn...
    Ahoj Mirka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Mirko,
    diky za komentar, moc me potesil:).
    My jsme ted tri a pul mesice cestovali po Australii, bylo to super, ale na blog nebyl cas;)..Snad se polepsim.. Pred tydnem jsme dorazili do Sydney a v sobotu letime na mesic na Zeland...
    Kdy se sem chystas? A jedes do Sydney? Urcite si to tu budes uzivat;). Je tu proste pohoda:). Drzim palce!
    Mej se fajn
    Alice

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, děkuju za podporu:-)
    Pořád trošku váhám, jestli mám jet, nebo ne. Jestli to všechno opravdu stojí za to. Prý je těžký sehnat práci a vůbec se tam nějak uchytit.
    Vy jste si to ale užili krásně, jak jsem koukala:-) Kdybych věděla, že se mi taky tak povede:-) Chci jet taky s přítelem, tak to pořád řešíme. Je to dost peněz, se tam dostat.
    No tak jsem sama zvědavá, jak se nakonec rozhodnem. kdybych ale věděla, že se nám tam povede tak jako vám...tak jedu hned:-D
    Užijte si další cestování naplno a pak dodejte foto...bude se těšit. Ahoj Mirka:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Mirko,

    stale jsme na cestach, tak se omlouvam, ze pisu tak pozde. Jak to vypada s Tvym rozhodnutim vydat se ke klokanum:)? Kdyby si s necim chtela poradit, klido pisni na muj mail a.jostova@gmail.com. Muzu Ti dat kontakty na nektere rodiny, pro ktere jsem pracovala, to samy Pepa pro Tveho pritele. Mame tam spoustu znamych,ti by taky mohli pomoct atd. Je to velky rozhodnuti jet do Australie, ale stoji to fakt za to:).
    Tak zatim a mej se fajn!
    Alice

    OdpovědětVymazat